Menu
Max_Weber

Миков: България умира, затова ще искаме вот на недоверие

„България умира с темпове, с които нито една европейска или африканска страна го прави. Гражданите трудно успяват да живеят нормално с дясната политика на правителството. Хората искат да се промени сегашното състояние на държавата. Те вече трудно свързват двата края.” Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в предаването „Още от деня” по БНТ.

Той каза, че левицата започва преговори с две от парламентарните групи – ДПС и БДЦ за искане на вот на недоверие към правителството, като писмо е изпратено и на ПГ на ПП Атака. Миков обясни, че една от темите за искането на този вот ще бъде вътрешната сигурност. „Тема, която сериозно притеснява българските граждани - с многобройните убийства и агресията по улицата, която не среща респекта на службите”, посочи лидерът на социалистите. Той бе категоричен, че работещите в системата на вътрешанта сигурност са демотиварани. „Реформата, която бе направена в сектора през бюджета, е реформа на орязване”, каза Миков и подчерта, че видимите резултати са налице.

Председателят на БСП посочи като други теми за искания вот на недоверие проблемите в здравеопазването и демографската криза. „В България дори да си плащаш здравното осигуряване, пак ще трябва или да си доплатиш за здравна помощ или да чакаш за такава. Това е резултатът от реформите на управляващите и министъра на здравеопазването”, категоричен бе Михаил Миков.

Той припомни също, че когато се е приемал бюджетът на правителството, не е било прието решението на НС от миналата година за справяне с демографската криза и допълни, че БСП винаги е защитавала интереса на хората и е основната опозиционна сила и алтернатива на това управление. „Въпреки, че има политически сили, които се представят за опозиционни, единствено левицата остава такава”, категоричен бе Миков и допълни, че БСП печели доверието на хората, а доказателството за това е и, че бивши членове на АБВ, вече започват се връщат в БСП. „Те разбират, че АБВ не представлява интересите на левите хора в България”, каза още той.

По повод предстоящия Конгрес на левицата Михаил Миков каза, че ще започнат отчено-изборните събрания и ще се изготви отчет за дейността през изминалата година. „На тези събрания ще се обсъжда накъде върви България, също платформата на БСП за Конгреса, политиката за отделните сектори. Ще се обсъждат и важни въпроси, като например има ли я социалната държава, има ли я свободата на словото, има ли изобщо правова, демократична държава”, обясни той.

Михаил Миков каза още, че БСП категорично подкрепя кандидатурата на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН. „Опасявам се, че дребните вътрешнополитически боричкания могат да провалят този голям шанс за България Бокова да заеме този важен пост. Тя се ползва с изключителна подкрепа и популярност не само в страната, но и в световен мащаб”, каза още той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...