Menu
Max_Weber

БСП бистри темата за вот още 2 седмици

„Ярката опозиционност на БСП е видна в категоричността на нашите преценки по действията на правителството и отделни министри и продължаване на несъгласието с конкретни алтернативни законови инициативи”. Това заяви зам.-председателят на ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ и говорител на партията  Атанас Мерджанов в предаването „Още от деня” по БНТ.

По думите му в тази посока ще са насочени и действията на левицата в началото на тази година и вотът на недоверие е първата реална стъпка в реализацията на този тип поведение.  Мерджанов заяви, че начинът, по който са подходили представителите на ПГ на ДПС и БДЦ, е доказал, че има сериозна критична маса от недоволство към действията на правителството в редица сфери.  Той подчерта, че левицата не клони към варианта за вот на недоверие за цялостна политика, защото тя би създала комфорт на правителството за 6 месеца. Говорителят на левицата обясни, че консултации предстоят и с останалите колеги от други парламентарни групи.

Мерджанов заяви, че намеренията на представители на РБ да демонстрират надежда за опозиционност не кореспондират с категоричните намерения на БСП и отношението й към действията на правителството от самото му начало.  „Следващите седмици остава да видим доколко заявената декларативност ще остане последователна.  Надявам се в близките две седмици окончателно да бъде уточнена темата за този вот и да бъде приключена процедурата по събиране на подписите”, заяви той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...