Menu
Max_Weber

Премиерът Борисов се срещна с унгарския министър на външните работи и търговията Петер Сиярто

Търговско-икономическото и инвестиционно сътрудничество с Унгария беше сред темите, които министър-председателят Бойко Борисов обсъди по време на срещата си в Министерския съвет с унгарския министър на външните работи и търговията Петер Сиярто. Премиерът отбеляза, че активизирането на икономическите контакти между двете страни е от взаимен интерес и добави, че стокообменът за първите девет месеца на 2015 година бележи ръст в сравнение с предходната 2014 година. Борисов изтъкна още, че Унгария е желан инвеститор в България и има нереализиран потенциал в тази посока.

Министър-председателят отбеляза работата на правителството за диверсификация в енергийната област. Борисов акцентира върху изграждането на интерконекторите, изтъкна и предложението за създаване на газов хъб. Премиерът приветства също така идеята за възстановяване на пряката въздушна линия София-Будапеща.

По отношение на миграционния натиск министър-председателят изтъкна значението на общите усилия за справяне с проблема в дух на взаимно разбирателство и споделена отговорност. По думите му усилията трябва да бъдат съсредоточени върху първопричините за миграция. Борисов подчерта сериозната работа по охрана на държавната ни граница, която е външна за Европейския съюз, и добави, че страната ни се отнася с изключителна отговорност към задълженията си като страна-член на ЕС.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...