Menu
Max_Weber

Активизираме полицейското сътрудничество с Бавария

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна с държавния министър на вътрешните работи, строителството и транспорта на германската федерална провинция Свободна държава Бавария Йоахим Херман, който е на двудневно посещение в България.

Овладяването на миграционната криза в Европейския съюз и заплахите за сигурността бяха сред основните акценти в разговора между двамата. Премиерът Борисов и министър Херман се обединиха около становището, че Европа трябва да положи общи усилия за справяне с натиска към Съюза.

Двамата изразиха задоволство от задълбочаването на взаимодействието между България и Бавария в сферата на сигурността след подписването на Съвместна декларация за полицейско сътрудничество. Документът бе подписан от вицепремиера Бъчварова и министър Херман на церемония в Министерския съвет вчера, а целта му е да активизира полицейското сътрудничество на професионално ниво по теми като противодействието на тероризма и овладяването на нелегалната миграция.

Премиерът Борисов подчерта, че засилването на полицейските контакти между България и Бавария е от взаимен интерес и припомни, че Бавария е първата федерална провинция, с която сме установили сътрудничество в областта на вътрешните работи.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...