Menu
Max_Weber

Румен Петков: АБВ е на крачка пред другите партии

"Ние ясно заявихме, че търсим един широкообществен дебат по отношение на визията за това, какъв президент е необходим на българското общество и държава; какви правомощия са необходими на президентската институция; по определени политики, включвайи секторите, в които президента може да упражнява своите правомощия. Удовлетворени сме от факта, че в рамките на дни, в тази дискусия се включиха със свои хора и ДСБ, и БСП.

Това означава, че АБВ върви една крачка пред другите политически партии. Участва във формирането на дневния ред и приоритетите за българските граждани и общество. Но да се търси под вола теле, че АБВ има някого конкретно предвид е несериозно (да не кажа обидно). Въпросът е принципен - ние искаме ли да кажем на тези български граждани, които са повече от 2,5млн., че са желани в България, че не искаме да ги дескредитираме по отношение на възможностите им да се кандидатират в президентските институции или искаме да стоим там, където бяхме 90-та година."

Петков подчерта, че е несериозно да се предполага, за когото и да било конкретно на този етап и добави: "Конкретни лица, личности не сме обсъждали, а напротив, президента Първанов и другите участници в дискусията говориха за типаж, за необходимостта от това да има кандидатура на утвърден, солиден, почтен български гражданин, който да се радва на по-широка политическа и обществена подкрепа. Разбира се другия вариант е кандидатура в ляво. Разбира се, че има вариант кандидат на АБВ. Но това са варианти, които не сме обсъждали конкретно."

На въпрос за информацията, която Радан Кънев пусна в личния си профил във Фейсбук за това, че АБВ и ГЕРБ са обсъждали кандидатурата на Калфин, Петков отговори: "Без съмнение г-н Калфин има изключителни качества и той би могъл да срещне една широка обществена и политическа подкрепа и да имаме държавен глава, който да отговаря на обществения и националния интерес.

Но когато от името на нашата партия говори титан на мисълта като Радан Кънев, аз не мога да участвам в тоя разговор, защото имам изградена хигиена на общуване и коментари."

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...