Menu
Max_Weber

Бареков: Ще принудим депутатите сами да определят дали са граждани или мафия

"Ще принудим депутатите насила да се определят дали са мафия или граждани, защото не е важно как влизаш във властта, а как излизаш". Това каза лидерът на "България без цензура" Николай Бареков във връзка със законопроекта "Чисти ръце", който ще бъде внесен в Народното събрание от депутатите Румен Йончев и Светлин Танчев. По думите му законопроектът е минал с Отличен 5.50 на общественото обсъждане, в което взеха участие юристи, общественици и анализатори.

"Мечтая за по-суров закон, който да дава двойни присъди за злоупотребилите с власт политици", призна Бареков и подчерта, че законопроектът е първият подобен, писан в историята на България. Ако това е популизъм, нека бъда най-големият популист", посочи лидерът на "България без цензура", който беше гост в предаването "Дневен ред" на TV7, заедно с Нешка Робева.


"Трябва да има воля за такава операция. За мен тя е закъсняла, но никога не е късно да се получи едно възмездие, защото тогава народът ще повярва, че нещо се случва. Не може безскрупулно да бъде ограбван и после да му се смеят в лицето", категорична бе и Нешка Робева. Тя призна, че от многобройните си пътувания с екипа на Бареков е видяла, че хората искат да повярват на някого. "Това е огромната отговорност на г-н Бареков, защото той е капката и ако хората му дадат доверие и той не го оправдае, реакциите ще бъдат страшни", подчерта Робева.
Николай Бареков разказа за еуфорията, с която жителите на Карлово и Хисаря са посрещнали Нешка и спектакъла "Площадът", който тя направи специално за инициативата на "България без цензура" - Националното турне за повишаване на самочувствието на българина. "В тези малки градове искахме да подарим късче радост на тези, които преходът ги забрави и културни събития се случват сравнително рядко", посочи Бареков. Искаме в България да има щастливи хора, които се обичат и уважават, посочи той и сподели, че по време на спектаклите има моменти, когато хората стават, взимат българското знаме и започват да танцуват, заедно с хората на сцената. Всички са на крака и при изпълненията на певицата Деси Добрева.


За коалицията на партията си с ВМРО и ЗНС Бареков сподели, че егото му не е голямо и иска да подели успеха си с колкото се може повече успешни хора. "Когато дойде време да правим правителство, ще го градим, съобразно това какви хора ни трябват като експерти, а не по партийни квоти", категоричен бе той.


Ние сме в кошницата на българския народ. Всеки глас, даден за нас на евроизборите, е глас за предсрочни парламентарни избори, посочи лидерът на "България без цензура" и допълни: "Каза го и Румен Овчаров – ние сме единствените, които могат да осигурят това, което народът иска". Социолозите твърдят, че сме най-голямата извънпарламентарна група. Ние искаме да го докажем, да станем легитимни, да се представим добре на евровота, за да поискаме след това предсрочни парламентарни избори, обясни той.


Източник: Пресцентър "България без цензура"

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...