Menu
Max_Weber

Калфин: Да търсим единна лява кандидатура за президент

„Най-доброто е да потърсим обща лява кандидатура за президент.Обезсърчавам се като виждам поведението на БСП, но не губя надежда”, заяви в студиото на „Здравей, България” вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин относно предстоящите президентски избори и кандидатурите за тях.

На въпрос дали той самият ще се кандидатира за президент, Калфин отвърна: „Кампанията върви. БСП очевидно, че не проявява никакво желание да взаимодейства с АБВ. Лидерът на БСП е в редовен контакт с премиера, но отказва всякакви срещи и контакти с лидера на АБВ. Аз ставам все по-голям песимист, че ще имаме една лява кандидатура. По-скоро ще се решават едни вътрешно-партийни проблеми. Моята кандидатура не е на преден ред”.

Великденските добавки за пенсионерите – все още под въпрос. Това съобщи още социалният министър Ивайло Калфин. Преди дни премиерът Бойко Борисов обеща, че допълнителни пари за възрастните хора ще има. Според Калфин обаче все още не е ясно нито каква ще е сумата, нито за кого ще стигнат парите.

„Добавката към пенсиите по начина, по който се дава, не е трайно решение. Трайното решение е да се увеличат всички пенсии, а не два пъти в годината да се увеличат само най-ниските пенсии. До голяма степен това зависи от изпълнението на държавния бюджет. Не бих заявил тази сума от 50 млн. лв., без да имам потвърждение от министъра на финансите, че ще може да се заделят тези пари", коментира той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...