Menu
Max_Weber

Министърът на отбраната Ангел Найденов се срещна с президента и с председателя на парламента на Република Гърция

В рамките на втория ден от официалното си посещение в Република Гърция министърът на отбраната Ангел Найденов проведе срещи с президента на Република Гърция Каролос Папуляс и с председателя на парламента Евангелос Меимеракис.

По време на срещата си президентът на Република Гърция и министър Найденов изказаха задоволство от постигнатите конкретни резултати за задълбочаване на двустранното сътрудничество в областта на отбраната и оцениха високо засилването на стратегическото взаимодействие между двете страни в контекста на съвместното партньорство в Европейския съюз и НАТО.


В разговорите с председателя на парламента Евангелос Меимеракис беше отчетено високото ниво на резултатите, постигнати по време на официалната среща на министър Найденов с министъра на националната отбрана Димитрис Аврамопулос и с политическото ръководство на Министерството на отбраната и висшето военно ръководство на Генералния щаб на Република Гърция, която се проведе на 18 март. Беше изтъкната общата воля за укрепване и задълбочаване на стратегическите добросъседски отношения между България и Гърция.


В състава на българската делегация бяха включени Н. Пр. Емилия Кралева - извънреден и пълномощен посланик на Република България в Република Гърция, началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов, командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Константин Попов, представители на политическия кабинет и на дирекция „Отбранителна политика“ в Министерството на отбраната.


Източник: Пресцентър Министерство на отбраната

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...