Menu
Max_Weber

Ген. Михов: Авиацията ни е световносъизмерима

Председателят на парламентарната комисия по отбрана и зам.-председател на ПГ на АБВ ген. Михо Михов е на мнение, че промените в Закона за отбраната и въоръжените сили, които регламентират охраната на българското въздушно пространство да се осъществява от чужди самолети, и които бяха приети на първо четене в Народното събрание, е най-добре да бъдат оттеглени или да не се прилагат. В ефира на предаването „Още от деня" по БНТ той коментира, че не смята въпросните промени за необходими. Още повече, че няма еднозначно обществено становище по въпроса.

„Не е правилно към нашите предци да опорочим авиационната ни школа, която е проверена. Не е заветно към следващите поколения авиатори да им кажем – е, оттук нататък вие няма да можете да се справите с Air Policing – една елементарна задача, ние не можем да купим сега новия самолет и затова ще доведем нашите съюзни сили. Авиацията ни е световносъизмерима и не трябва да се ощетява. Не трябва във висшия команден състав да се руши доверието, защото може да се доведе до партизирането му, което е опасно".

Ген. Михов е на мнение, че проектът за охрана на българското небе ще мине на второ четене в парламента, но е категоричен, че позицията на АБВ остава отрицателна.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...