Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Европейските страни харчат огромен финансов ресурс, а връщаме обратно бежанците без пари в населени места, от които те са избягали

“Европейските страни харчат огромен финансов ресурс, а връщаме обратно бежанците без пари в населени места, от които те са избягали по различни причини. Най-честно към тези хора е да затворим границите и да се влиза само по официален път”, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов пред БНТ в Лондон.

„Това, което говорихме преди месеци, вече е обща политика-да се събере фонд за подпомагане на бежанците, в който развитите страни да плащат, за да останат тези хора в регионите в близост до самата Сирия“, допълни Борисов.

По думите му, страна ни е солидарна и сме удовлетворени, че вече светът е единен относно начина, по който трябва да се подпомогнат бежанците.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери и генералният секретар на ООН Бан Ки-мун са били в България, познават страната и политическата обстановка тук и имаме подкрепата в лицето на Съединените щати и ООН за това, което правим, допълни още министър-председателят.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...