Menu
Max_Weber

Бойко Борисов: Спираме обществени поръчки, за които обществото има и най-малкото съмнение

Да се спират обществени поръчки, за които се появяват и най-малките съмнения за нередности, разпореди министър-председателят Бойко Борисов по време на правителствено заседание. Той заяви, че процедурите трябва да се провеждат при ясни и прозрачни правила, които да елиминират всякакъв дебат дали е защитен общественият интерес и влаганите публични средства.

Министър-председателят обясни, че обществената поръчка за новите български лични документи е била отменена. „Преценихме, че е по-добре да отменим тази поръчка, да опитаме с ресурса на държавата да се справим. Това е най-прозрачният, най-чистият вариант, все пак е поръчка за 500 милиона. Считам, че ако държавата върши тази дейност чрез своите инструменти – в случая основният фактор, който следи, би трябвало и му имаме пълно доверие, това е БНБ, да си го направим по този начин”, обясни Борисов.

Премиерът посочи, че по този начин се гарантира националната сигурност и това, че личните данни няма да бъдат предоставяни на чужди компании. „Разбира се там, когато има някаква дейност, вие ще прецените кое може и кое не може да се аутсорсва впоследствие”, каза още министър-председателят.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...