Menu
Max_Weber

Румен Петков: Със спирането на обществени поръчки за над милиард и няколко стотин милиона лева, премиерът Борисов заяви, че работи по слухове

Със спирането на обществени поръчки за над милиард и няколко стотин милиона лева, премиерът Борисов заяви, че работи по слухове. Така зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков коментира в предаването „Лице в лице" по bTV едноличния акт на министър-председателя.

„Първо трябва да кажа, че премиерът обяви държавното ръководство за цигански оркестър. Тоест, той ясно каза - ние работим по слухове. Значи, тук има едни слухове – циганските оркестри, страхотни музиканти, имам и много приятели такива, те свирят по слухове. Те учат по слухове. След като премиерът обявява такова нещо – по слухове, че се работи, аз от сега нататък не виждам какъв нормален търг ще може да се проведе и каква нормална обществена поръчка, защото слуховете ще валят с още по-голям интензитет. Аз съм много далеч от мисълта, че в България имаме проведен такъв търг, около който не е имало слухове. Второ, за мен ще е много важно дали тези фирми ще се опитат да защитят името си, тоест дали ще съдят държавата".

Според Петков, ако въпросните фирми не потърсят справедливост пред съда, те ще затвърдят внушението за нередност. „Ако те не съдят държавата, те ще оставят впечатлението, че действително е правено нещо. След което трябва да се видят тръжните комисии, които са провели тези търгове, защото министър-председателят, макар и индиректно, обвини всички членове на тези тръжни комисии и ръководители на ведомства в корупция. Това е посланието. Тук са проведени едни нередовни неща. Той, разбира се, целият в бяло – не е съгласен с тези нередовни неща. И не знам, ако този епизод не стане сериал, много жалко. Или трябва да има ясни обвинения кой какво е нарушил, как го е нарушил".

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...