Menu
Max_Weber

Румен Петков: АБВ е партията, която гарантира стабилността на кабинета и способността на кабинета да прави политика

АБВ е партията, която гарантира стабилността на кабинета и способността на кабинета да прави политика. Това заяви заместник-председателят на ПП АБВ Румен Петков по БНТ.

В коментар за събитията около останалите партии в управляващото мнозинство, той каза, че проблемите в една от формациите са очевидни. „В един от форматите, който подкрепя правителството, т.нар. Реформаторски блок, има тежки проблеми. Има разминавания, които граничат с драматизма. Едни вътрешни упреци, квалификации, които не правят чест въобще на политиката. Оставям настрани довчерашни партньори и съратници и т.н.. Така че този въпрос - какво става, не е към нас".

Петков е на мнение, че колкото по-бързо се изчистят въпросите в Реформаторския блок, толкова по-добре за държавата. „Обществото трябва да знае какво излъчва Народното събрание и каква е перспективата пред него. С постоянни скандали, в които затънахме, нямаме никаква полза като държава и като общество".

Румен Петков коментира и създаването на Комисия, която да проучи влияние на Русия и Турция във вътрешната ни политика. Според него поименното назоваване на конкретни държави, стратегически за България партньори, се отразява негативно на двустранните ни отношения. Такава Комисия е вредна, каза зам.-председателят на АБВ и добави, че има достатъчно други ведомства, които могат да се занимават с подобно разследване.

В заключение Румен Петков коментира и ситуацията със сигурността. Според него тя е тревожна, затова държава трябва да се намеси с всичките си ресурси, за да разреши проблема.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...