Menu
Max_Weber

Борисов и Цацаров инспектираха ремонтът на "Военното НДК"

Бойко Борисов и Сотир Цацаров инспектираха строително-ремонтните дейности в сградата на „Военното НДК”, където ще бъдат настанени Софийски районен съд и Софийска районна прокуратура.

Двамата бяха съпроводени от правосъдният министър Екатерина Захариева и министъра на финансите Владислав Горанов. Ремонтът се очаква да завърши до края на месец март, а след обществена поръчка за мебели и оборудване трябва да влезе в експлоатация до края на годината. Очаква се в сградата да работят над 200 магистрати, като за целта са изградени 159 кабинета за съдии и прокурори, 35 съдебни зали, голяма аула, „синя стая” - за разпити на деца и пострадали от насилие, стаи за разпит на защитени свидетели, като са спазени всички международни изисквания.

"Дадох предложение обществените поръчки за обзавеждане да бъдат направени така, че да са изгодни за държавата, прозрачни и да не ме питат после дали ще я спирам", заяви премиерът. Борисов уточни, че се работи по решаването на въпроса със съдебните сгради и в другите големи градове.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...