Menu
Max_Weber

Съпредседателят на ДПС Мустафа Карадайъ: Нещата отиват към предсрочни избори

Съпредседателят Мустафа Карадайъ даде висока оценка за работата на организацията в Смолян през три годишния мандат. Той поздрави конференцията и призова форума да заяви, като знак за единство сигурността и убеденоста си за това, че д-р Ахмед Доган олицетворява идеологията, филосовията и каузата на Движението за права и свободи. Карадайъ призова структурите на ДПС в региона да работят така, че да реализират на местно и национално ниво приоритетите на ДПС чрез разширяване на присъствието в национален и местен политически периметър. Карадайъ призова да се заложи на повече младежи в партийната работа.

При тази идейна разнородност в това правителство, включително и с това шизофренно поведение на някои персони, като част от сегашното мнозинство, не водят към добро нито страната, нито правителството. Това заяви пред журналисти Мустафа Карадайъ, съпредседател на ДПС, след провелата се областна конференция на партията в Смолян.

„Партията е стабилна, върви напред, ако някой иска да прави други внушения или пък има мераци, които не може да осъществи, това си е техен проблем. Ако има единици от партията, които са се объркали, естествено си намират сами пътя или партията е достатъчно силна, за да им покаже пътя”, отбеляза Карадайъ. На въпрос има ли сближаване на позициите между ГЕРБ и ДПС, той отговори, че ГЕРБ се самообявява като дясноцентристка партия. „ДПС като една либерална организация е ясно застанала в центъра на българската политика от 26 години и от тази гледна точка мисля, че е неизбежно тази картина каквато наблюдаваме в България, при тези процеси които текат в ляво и в дясно и при този стабилен център, няма как да не се получи едно гравитационно поле”, категоричен е Карадайъ. „Нашите анализи показват, че нещата отиват към предсрочни избори. Ние така четем думите на Бойко Борисов, който е съставил този кабинет. Ние така четем думите и на основните фигури от основата партия ГЕРБ, в тяхното отношение и поведение към техните коалиционни партньори. Ние по този начин четем думите и на съставляващите различните коалиционни партньори на ГЕРБ. Самите те точно това казват - че вече не могат да са заедно, ще има развод”, посочи Карадайъ.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...