Menu
Max_Weber

Доц. Кючуков от АБВ: Лекарите протестират срещу начина на разпределение на парите за здраве

Не съм съгласен да се демонизират българските лекари. 99% от тях си изпълняват съвестно функциите и искат да помогнат на болните. Така че, презумпцията, че са засегнати нечии икономически интереси и затова се стачкува за мен е смешна и обидна за българските лекари. Стига сме приказвали, че лекарите се бунтуват за пари. Те се бунтуват за разпределението на парите, за начина, по който се действа. Това заяви народният представител от ПП АБВ доц. Георги Кючуков по Канал 3.

По думите му причината за недоволството на общопрактикуващите лекари се корени в липсата на чуваемост. „Диалог имаше, но никой не иска да слуша другия. Председателят на Сдружението на общопрактикуващите лекари излиза и замеря всички, които не разбират от здравеопазване, с разни числа. После излиза министърът и дава своите числа и тълкувания. Тези работи трябваше да се решат между тях и да се излезе с едно общо мнение“, категоричен бе доц. Кючуков.

Според него различията между страните не са чак толкова големи и е можело да се решат в рамките на разумен диалог между представителите на министерството и представителите на НЗОК.

„Не мога да кажа, че съм съгласен с всички стъпки на Министерството на здравеопазването, напротив. Имаше грубо посегателство върху честта на лекарите, след като министърът на здравеопазването излезе и каза, че може и без общопрактикуващи лекари, защото други щели да поемат задълженията им. По тази логика може и без специалисти на доболнична помощ, може и без голяма част от болниците, може и без министерство, и без министър. Не е този начинът, по който трябва да се действа“, добави още народният представител.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...