Menu
Max_Weber

Премиерът Борисов се срещна с председателя на Камарата на депутатите на Румъния

Интензивният политически диалог се отразява изключително позитивно на сътрудничеството между България и Румъния. И двете страни имат сериозен принос за това отношенията ни да се развиват на основа на принципите на добросъседството, споделените европейски и евроатлантически ценности и взаимния интерес. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си в Министерския съвет с председателя на Камарата на депутатите на Румъния г-н Валериу Згоня.

Премиерът Борисов отбеляза, че в последните години се запазва позитивната динамика на двустранните търговско-икономически отношения и е важно потенциалът им да продължи да се реализира. Българският министър-председател акцентира върху значението на инфраструктурните проекти с Румъния, както и върху работата по междусистемната газова връзка между България и Румъния.

В рамките на разговора беше обсъден и мигрантският поток, като  премиерът Борисов изтъкна сътрудничеството с всички страни и най-вече с непосредствените съседи с цел запазване кооперативност и намиране на най-правилните и взаимно изгодни действия за цяла Европа.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...