Menu
Max_Weber

АБВ е готова за коалиция с БСП за президентския вот!

Хората са готови за смяна на десния модел на развитие на президентската институция. Това заяви лидерът на АБВ и президент на Република България (2002-2012) Георги Първанов пред делегатите на Отчетно-изборната конференция на Столичната организация на Алтернатива за българско възраждане.

„Хората са узрели да бъде сменен моделът  ГЕРБ и СДС  - десният модел, условно -  десният,  на развитие на президентската институция. От нас зависи дали промяната ще стане с активното участие, основното, определящото участие на АБВ. Трябва да помислим какъв кандидат приляга на АБВ . Аз продължавам да твърдя, че това е кампанията на кампаниите на АБВ  “, посочи Първанов.

Председателят на АБВ  коментира и вариантите за коалиране на предстоящия вот,  както и възможностите  за партньорство  с  различните партии, представители на  левицата в България. „Как да постигнем резултата, който  искаме? Играем самостоятелно  с кандидат на АБВ ? Играем с тясна лява коалиция или с голяма лява коалиция - а дали това е възможно, това е друг въпрос? АБВ  е широко отворена за коалиция, максимално широка лява коалиция. Ние сме за това да я има и коалицията с БСП. Има някакви хипотетични възможности това да се случи.  Те обаче са твърде малко. В крайна сметка може да опрем до това политическо високомерие, до тази амбиции  за монопол в лявото, с която се сблъскваме вече няколко години.  Проблемът на настоящото  ръководството  на „Позитано “ 20 е, че искат  да превърнат БСП  в опозиция на АБВ.  Не в опозиция  на ГЕРБ , не в опозиция на управлението , а в опозиция на АБВ . Винаги и целият ми политически път е бил свързан с правенето на широка коалиция. Трябва обаче да знаем, че силата на една коалиция се измерва не по автоматичния, механичния, математическия сбор на електоратите , силата идва от впечатлението, че сме единни, че сме много и ние от АБВ  работим в тази посока“.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...