Menu
Max_Weber

Румен Петков: Липсва диалог по промените в закона за МВР

АБВ  не бламира промените в закона за МВР. Ние не подкрепихме определени предложения, срещу които има и становища както от страна на синдикатите, така и от представителите на МВР  академията и други специалисти.  Това заяви в ефира на БТВ  зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„На това, че не приемаме определени предложения за промени в закона, не може да се гледа като на бламиране. Десет дни преди заседанието на комисията в Народното събрание нашият народен представител Светослав Белемезов  предупреди министър Бъчварова, че ние няма да подкрепим закона в този му вид и ще се въздържим. Така, че ние сме били абсолютно  коректни. Това, че министър Бъчварова не е счела за нужно  да се види с парламентарните групи, това е част от липсата на диалог, за което ние от АБВ  говорим от самото начало. Тези предложения за изменения и допълнения в закона за МВР  не бяха говорени в парламентарните групи, но има нещо, което далеч повече безпокои – напрежението вътре в системата. Има едни много солидни, аргументирани позиции на синдикатите в МВР. Една много солидна и аргументирана позиция на ръководството на Академията на МВР, след която за съжаление последваха уволнения. Т.е., има неща които  трябва да бъдат погледанати  без емоции и без натиск. Не мисля , че госпожа Бъчварова спечели от някои свои публични изяви след гласуването в комисията, като например: „Депутатите не са чели закона, депутатите не знаят за какво  става дума“. Не се прави така“.

Петков коментира и опитите  за скоростна  приватизация  на държавния военно-промишлен  комплекс в лицето на ВМЗ  „Сопот“ и търговското дружество „Кинтекс“. „Видях обсъждането за това в сайта на министерството на финансите. Това е една визия  на Агенцията за приватизация , която е много спорно дали трябва да съществува вече. Но да излезеш и да кажеш, че в тази ситуация ще продаваш ВМЗ  и ще продаваш „Кинтекс“ - солидното българско, търговско, оръжейно дружество и при положение, че министърът (министърът на икономиката Божидар Лукарски,  бел. ред.) е заявил, че това няма да бъде допуснато - това означава, че си встрани от провежданата в момента държавна политика“.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...