Menu
Max_Weber

Вицепремиерът Кунева се срещна с главния прокурор на Турция Мехмет Акарджа

Вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева проведе среща с главния прокурор на Република Турция Мехмет Акарджа, на която обсъдиха сътрудничеството между двете държави.

Имаме общи предизвикателства и общи решения, включително и по отношение на миграцията, заяви вицепремиерът. Турският главен прокурор отбеляза тясното сътрудничество между прокуратурите на двете държави, най-вече в областта на предотвратяването на тероризма и пресичането на финансирането на терористични дейности. Той благодари за ролята на България в постигането на споразумението за реадмисия между Турция и ЕС. Мехмет Акарджа обобщи постигнатия от Турция напредък в реформата на съдебната власт и областта на човешките права, като изтъкна ролята на омбудсмана и новосъздадената възможност за индивидуална конституционна жалба.
 
Меглена Кунева отбеляза важността на политическите критерии за членство и тяхното изпълнение, от което се интересуват и страните-членки на ЕС. Вицепремиерът подчерта ролята на върховенството на закона в процеса на европейската интеграция. Кунева изрази съболезнование за терористичните атаки в Турция.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...