Menu
Max_Weber

Румен Петков остро критикува стабилността на България!

Заместник-председателят на АБВ Румен Петков смята, че на Балканите има огромно напрежение. По думите му, то е вътре в държавите Гърция, Турция, Македония и Сърбия.

"България излъчва една имагинерна за съжаление стабилност, защото имаме проблеми с инвестициите, проблеми в редица направления и България пропуска шанса си на стабилизиращ фактор на Балканите. Региона е изпълнен с напрежение", каза Румен Петков.

Като пример той посочи една нищо непродиктуваната постъпка на Турция спрямо руския самолет, която внесе едно допълнително напрежение и в Черноморския регион. "Много анализатори говориха за външна намеса за евентуална дестабилизация на региона, за сценарии, които са провеждани в една или друга държава. За съжаление нашия държавен глава пропусна да продължи тази политика, провеждана от президента Първанов България да бъде стабилизиращия, консолидиращия и укрепващ фактор на Балканите", подчерта още Румен Петков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...