Menu
Max_Weber

Мустафа Карадайъ е новият председател на ДПС

Деветата Национална конференция на ДПС избра единонушно Мустафа Карадайъ за председател на партията. „С нашата кауза в сърцата, с нашата обща сила и воля, с общи усилия можем всичко. Има ли воля, има и път”, заяви след избора си развълнуван Карадайъ.

С приветствено слово към делегатите се обърна президента на партията АЛДЕ Сър Греъм Уотсън, Ханс Ван Баален президент на Либералния интернационал и вицепрезидента Робърт Браун, видеообръщение изпрати и лидерът на групата на АЛДЕ в ЕП Ги Верховщат.

Към делегатите се обърнаха и многоуважаваните гости от Република Турция Кямил Съндър – Генерален секретар на Народно Републиканската партия,Саффет Санджаклъ – депутат от Националистическата народна партия, кмета на Одрин – Реджеб Гюркан, Вефа Салман – кмет на Ялова, който подари и портрет на Мустафа Кемал Ататюрк.

От българските гости делегатите бяха приветствани от Станимир Илчев, съпредседател на НДСВ, почетния председател на КТ „Подкрепа“ д-р Константин Тренчев, заместник-председателя на партията Атанас Мерджанов, зам.-председателя на АБВ Румен Петков, Красимира Ковачка лидер на БДЦ, Светлин Танчев председател на Народен съюз, Гюнер Тахир  председател на НДПС, поздравителни адреси изпратиха лидерът на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев и председателят на КНСБ Пламен Димитров.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...