Menu
Max_Weber

АБВ продължава да подкрепя кабинета

„Исканията ни за Изборния кодекс бяха изпълнени и продължаваме да подкрепяме правителството“, заяви в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ народният представител и говорител на ПГ на АБВ Мариана Тодорова.

Тя допълни, че на провелата се среща на премиера Бойко Борисов с представители на партиите, подкрепящи кабинета, исканията на АБВ за промените в Изборния кодекс са били удовлетворени.

„Намери се консенсус, като всеки направи отстъпки. Някои се отказаха от свои решения. Потърсиха се и компромисни варианти. Ние сме удовлетворени най-вече за това, че по искане на АБВ ще се отмени разпоредбата за това избори и референдум да не се провеждат заедно, защото ние считаме, че не трябва да има фиксиран законов запис дали се провеждат едновременно, или в различни дни. Считаме, че най-целесъобразно е да се преценява според ситуацията“, каза Мариана Тодорова и допълни, че от АБВ са удовлетворени и от решението предизборната кампанията да остане 30 дни, както и от постигнатото съгласие за запазване на местните коалиции.

Тя каза още, че въпреки противоречията относно промените в Изборния кодекс, сред партиите, подкрепящи правителството, има диалог за постигане на консенсус и преодоляване на неразбирателствата. По думите на народния представител, въпреки различията в позициите на партньорите, е постигната стабилност.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...