Menu
Max_Weber

Калфин: АБВ излиза в опозиция, но това не означава, че няма да подкрепяме важните за страната решения

„АБВ излиза в опозиция, но това не означава, че няма да подкрепяме важните за страната решения“, заяви в ексклузивно интервю в студиото на "Денят започва" вицепремиерът и социален министър в оставка Ивайло Калфин. Той допълни, че предсрочните избори в момента не са добра опция, но всичко е в ръцете на мнозинството и управляващите.

На въпрос защо подадохте оставка, Ивайло Калфин отговори, че това е било решение на Националния съвет на политическа партия АБВ, "която излезе с решение вчера да предложи на Конгреса в неделя да се оттеглим от правителството. И аз изпълнявам това решение".

Запитан защо се оттегляте от правителството и управляващото мнозинство, Калфин каза, че „още откакто участваме в правителството имаше гласове в АБВ за това, че там нямаме възможност да реализираме това, което сме поели като ангажимент. Има редица сектори в управлението, които не един път посочвахме, че има забавяне или не са започнали тези промени, заради по-сложния коалиционен характер на правителството. Нарушени бяха принципите на комуникацията, особено в парламента - в последния момент се появяваха законопроекти.

Изборният кодекс беше типичен пример - гласуван на второ четене в комисии, преди да влезе в зала започваме отново да го разглеждаме. И се натрупаха такива проблеми, които са свързани с начина, по който се управлява страната и с резултата, който се постига. Това бяха аргументите на колегите.

Но аз още съм унесен от инерцията на това, което се случваше в социалното министерство. Там мисля, че свърших доста неща и има още много, които са подготвени, които надявам се да продължат".

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...