Menu
Max_Weber

Промяна! Зорница Русинова е предложението на Борисов за нов социален министър

Зорница Русинова е предложението на Бойко Борисов за министър на труда и социалната политика. Това стана ясно от изказването на премиера в Народното събрание.

"Искам да има приемственост и мисля, че Русинова има подкрепата на партньорите", заяви Бойко Борисов.

Ето и визитка на Зорница Русинова, публикувана в правителственият информационен сайт:

Зорница Русинова е магистър по международни икономически отношения от Университета за национално и световно стопанство. Притежава магистърска степен по българска филология и английска филология от Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Зорница Русинова е заемала ръководни длъжности в Министерство на труда и социалната политика и в Министерство на държавната администрация и административната реформа в периода 2007 – 2012 година. Притежава дългогодишен опит в управление на програми и проекти, натрупан в Програмата на ООН за развитие, Американската агенция за международно развитие и Българо-швейцарска програма за сътрудничество.

Заема поста заместник –министър на труда и социалната политика (март 2012 – март 2013г.), отговарящ за политиката на пазара на труда, международни отношения, трудовото и социалното право, доходите и демографски политики и международните и европейските програми за финансиране. Под нейно ръководство са били Агенция по заетостта, Управляващият орган на Оперативна Програма „Развитие на човешките ресурси 201", проект "Красива България". /

От 19 ноември 2014 г. Зорница Русинова заема поста заместник – министър на труда и социалната политика. Организира и координира дейността на Министерството на труда и социалната политика в сферата на: Европейските фондове и международните програми и проекти; Международното сътрудничество и въпросите на Европейския съюз. Наблюдава и координира дейността на Главна дирекция „Европейски фондове, международни програми и проекти” в МТСП; Дирекция „Европейски въпроси и международно сътрудничество” в МТСП.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...