Menu
Max_Weber

Румен Петков: Първанов и Калфин са най-коментираните за президент

АБВ се стреми към активен диалог с непревителствените организации и с другите политически партии, за да намерят "силни и убедителни фигури за президент и вцепрезидент, които да покажат алтернатива". Това заяви зам.-председателят на партията Румен Петков пред БНТ.

АБВ е единствената политическа партия, която иска обществото да направи информиран избор какъв президент ни е необходим, допълни Петков.

На въпрос дали ще търсят диалог с БСП, той подчерта, че този диалог е необходим, но в продължение на две години е отказван. Все още е рано да се товари с очаквания новият лидер на БСП Корнелия Нинова за диалог с АБВ.

По отношение на отеглянето на АБВ от властта, Петков благодари на досегашните участници в изпълнителната власт, които са показали морал. АБВ показа един урок с излизането "днес и веднага", а не с излизане само "по телевизията", каза Румен Петков. "Други формации твърдят, че са в опозиция, същевременно заместник министрите им са там, членове на кабинета са там, това отвръщава хората, защото виждат двойния стандарт", каза Петков.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...