Menu
Max_Weber

Румен Петков: Търсим силни кандидати за президент и вицепрезидент

Търсим активни, силни кандидати за президент и вицепрезидент, които да отговорят на националния  интерес. Това заяви в ефира на „Канал 3“ зам.-председателят на ПП  АБВ  Румен Петков.

"Ние  имаме волята и стремежа да направим една широка центристка  коалиция. Водим много широки разговори вече месеци наред. Ние сме единствената политическа сила, която не просто заяви стремеж да направи всичко възможно българският гражданин  да направи информиран избор за това какъв  президент смята, че му е необходим. Вече направихме два дебата за президентската институция: единият свързан с националната сигурност и ролята на президента за това и другият, свързан с необходимостта държавният глава да бъде лидер, а не да бъде назначен, посочен с пръст, някой да го погали по главата, каквито практики вече има, за съжаление. Търсим активна, силна  президентска двойка, която ще отговори на обществената потребност  и на националния  ни интерес. Търсим ги не на всяка цена с други политически партии, но волята ни е да намерим широк формат, който действително да отразява  патриотичното начало, да  отразява институционалната политика, да отразява социалния интерес и да гарантира сигурността, а също така и спокойствието и развитието на българския бизнес. Ние не слагаме себе си пред скоби. Ние искаме равнопоставен диалог. Ние не поставяме и не сме поставяли условия. Надяваме се на динамично развитие на процесите и да вземем добро за България решение“.

Петков отговори  и на въпрос, свързан с решението на АБВ  да оттегли подкрепата си за управлението. „Много ясно сме заявили, че ние сме алтернатива на този начин на управление и на този начин на правене на политика. Правенето на политика в последната секунда на принципа: „Всички до стената, мандатоносителят  информира  какво трябва да се случи“. И за съжаление, и до сега ние не виждаме опозиция в българския парламент. Тези, които много ясно сме отстоявали  принципни неща, свързани с конституционните промени, със съдебната реформа, свързани с енергетиката – сме ние! За съжаление никой от БСП  не попита до сега, какво например става с българската енергетика? И няма как да попита, защото  Драгомир Стойнев е в новото ръководство и той всъщност  е човекът, който торпилира „Белене“ и сложи основите на едни до тогава спрени преговори с „Уестингхаус “. Т.е., има известна приемственост и близост на ГЕРБ и БСП  в някои от секторите. Така, че на нас обществото трябва да гледа като на политическата сила и парламентарна група, за която националният интерес е преди всичко, за която патриотичното начало е въпрос на осъзната необходимост , а не на войнстваща  арогантност и крещене, и за която социалната политика е не просто начин на мислене, а инструмент за решаване на реалните проблеми на хората и това и вицепремиерът  Калфин, и парламентарната ни група го доказаха през последната година и половина“.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...