Menu
Max_Weber

Борисов: Сега границата е спокойна

Сега границата е спокойна. Тези дни се наслушах на анализатори и на какви ли не коментари по темата за флотилията,  колкото повече време минава показва, че съм бил прав, защото излизат неща, които са били договаряни, преговаряни просто не сме информирани всички за това, което са поемали като ангажимент. За мое най-голямо съжаление накрая идва при мен сметката, това коментира министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Дивотинския манастир.

По темата за решението на Арбитражния съд в Женева за АЕЦ „Белене“ премиерът Борисов заяви, че се случва това, за което е предупреждавал през 2006г. „Аз лично бях много по-загрижен за решението на арбитража, за радост най-лошите ми предчувствия не се сбъднаха“. Премиерът допълни, че е важно с нормален, прагматичен работен план с партньорите от „Росатом“  да се проведат срещи и да се нормализират отношенията между двете компании-НЕК и Росатом, за да се намери най-доброто решение. „Ако намерим къде да го продадем заедно с руската страна това ще бъде най-доброто решение“, заяви Борисов.

„Важно е да се уравновеси тона, да се подобрят отношенията и да се проведат прагматични разговори с руската страна, за да постигнем максимален ефект, в случая с флотилията по-трудно ще успеем“, коментира пред журналисти премиерът Бойко Борисов.

В отговор на въпрос за увеличението на учителските заплати министър-председателят посочи, че тази тема той не е обсъждал към момента с министъра на финансите.  „Може би има резерви в МОН за увеличение на учителските заплати. Ако те двамата са говорили значи всичко е наред“, допълни премиерът. Той посочи, че за анонсираното от министъра на образованието увеличение  ще са необходими над 250 млн. лв. годишно.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...