Menu
Max_Weber

Бареков: Нека приемем законопроекта "Чисти ръце" като пролетно почистване

За мен истинската пролет ще е на 25 май. Залогът е много голям за нас политиците, изборите решават всичко. Това каза в Кюстендил по време на празника на града лидерът на "България без цензура" Николай Бареков. "Мисля, че политиката има нужда от почистване. Сега е пролет, искаме да организираме едно голямо прочистване там. Няколко пъти чувахме заклинания от страна на политиците да проветрим, да отворим прозорците. Ние предлагаме едно голямо пролетно почистване със законопроекта "Чисти ръце", каза Бареков.

Пред медиите от града той сподели, че е водил разговори с няколко парламентаристи и очаква днес по-младите депутати от левицата да подкрепят законопроекта. "Аз лично съм запознал Страхил Ангелов и Георги Кадиев, и двамата са млади и надеждни, мисля, че няма никакъв проблем те да подкрепят проекта. Разговарял съм и с лидера на "Атака" Волен Сидеров, той каза, че с голям интерес ще го прочете и няма никакъв проблем в морален и политически план да го подкрепи", обяви Бареков.


Той добави, че не търси авторство над идеята, но тя трябва да бъде реализирана. "Този текст е писан от юристите на ББЦ, беше работено на няколко кръгли маси заедно с ВМРО и ЗНС, но все пак законопроектът е на българския народ и нека парламентът да покаже, че има политическа воля и да се раздели на граждани и на мафия. Също нямам претенции към авторството на тази реплика", каза още Бареков по повод на виртуалните нападки на Радан Кънев. "Който иска да бъде гражданин, да подкрепи законопроекта, който не иска да го подкрепи – се поставя в позицията на мафия", уточни той.


Това, което става в парламента около състава на новата ЦИК, е срамно, коментира още Бареков. Според него сделките, които се въртят между ДПС, БСП, ГЕРБ и Плевнелиев, са недостойни и допълнително отвращават българския народ от политиката. "Ние нямаме нито един представител нито в ЦИК, нито в РИК, нито в СИК. Нямаме никакви претенции. Най-голямата извънпарламентарна формация сме и е недостойно да бъдем замесвани в този скандал. Ние предупреждаваме партиите в парламента, че правят сметките си без кръчмар – дали ДПС ще има едно място отгоре, дали то ще е за Плевнелиев, дали Борисов ще има председател, никой не го интересува. Искаме честни избори – кръчмарят, в случая това е българският народ. Смятаме, че ще ги бием и без един човек в ЦИК", каза Бареков.


Според него целият шум е заради това, че старите партии се готвят да крадат бюлетини. Въпреки, че ББЦ няма да има свои представители в комисиите, за да си гарантира честна игра на вота, ще разположи свои застъпници и представители по всички секции. "Ще мобилизираме напълно членската си маса и до изборите ние ще имаме 30 хил. души. Заедно с хората от ВМРО и на ЗНС буквално ще застанем до всяка урна и ще пазим нашите бюлетини без да имаме нито един човек, за да покажем на господата Борисов и Станишев, че и така може", заключи той.
Зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки коментира, че споразумението, което е подписано между трите формации – ВМРО, ББЦ и ЗНС, има за цел не просто да се отиде на едни избори, а да се промени политическата система. "Имаме един опонент – партиите БСП, ДПС, ГЕРБ - това са хората, които бяха в една коалиция от началото на прехода досега. Това, което искаме да направим, е да променим тази система", заключи той.


Източник: Пресцентър „България без цензура”

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...