Menu
Max_Weber

АВБ настоява за публичен дебат по антитерористичното законодателство

АВБ настоява за публичен дебат по антитерористичното законодателство. В текстовете има съществени слабости, които трябва да бъдат подложени на анализ. Искаме да се намери разумното, балансираното и добро от гледна точка на сигурността решение. Това заяви по време на пресконференция зам.-председателят на АБВ Румен Петков.

„Такава дискусия пред обществото, публична, с участие и на медиите, държавата продължава да не желае да организира. В този законопроект има един текст, който е „уникален“ и който се „надявам“ в следващите 100 години да не бъде изместен като върховенство на глупостта. В този текст се казва, че ние тепърва ще приемаме стратегия за борба с терора. Т.е., ние приемаме закон без да имаме стратегия и това авторите на закона си го признават по един, трябва да призная, много умилителен, дори „трогващ“ начин. Този закон въвежда още и термина „обосновано предположение“ и една серия от превантивни мерки като последствие, част от които са твърде брутални“, посочи Петков.

Той припомни, че ПГ  на АБВ е внесла предложения за промени в част от текстовете на закона, както и че именно по настояване на парламентарната група на партията, дебатите по антитерористичния закон между първо и второ четене са удължени.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...