Menu
Max_Weber

БСП предлага създаване на Индустриален фонд

Председателят на БСП Корнелия Нинова и ръководството на партията проведоха среща с представители на Българска банка за развитие. „Първото нещо, което ще направим, когато спечелим парламентарните избори, е държавна политика за българско производство, производство и пак производство”, заяви Нинова по време на срещата. Според нея без собствена икономика не може да се развиват други сфери.

„Питаме ви като експерти, как единствената държавна банка да стане част от общ план за подпомагане на малкия и среден бизнес”, обърна се към Управителния и Надзорния съвет на Българска банка за развитие лидерът на левицата.

„Нашата идея е да се определи кои сектори ще се развиват в следващите 10-20 години. За тях да се осигури финансиране, кадри и пазари и да има специален фонд „Индустрия”, обясни тя.

Представителите на Българска банка за развитие харесаха идеята и са готови да я обсъдят на втора среща с експерти.

БСП продължава срещите си с експерти, браншови организации за изготвяне на национален план за развитие, който от левицата обещаха да представят до края на годината.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...