Menu
Max_Weber

Росен Плевнелиев: Новите модели на обучение трябва да гарантират по-бързо и по-ефективно постигане на приетите в глобален мащаб образователни цели

Новите модели на обучение трябва да гарантират по-бързо и по-ефективно постигане на приетите в глобален мащаб образователни цели. Промяната на модела на обучение трябва  да отчита миграцията и демографските проблеми, както и неравномерното регионално развитие и новите технологии. Това заяви президентът Росен Плевнелиев в Благоевград, където даде начало на глобалната конференция “Teach for all“ под надслов „Да преоткрием образованието“.

България e първият европейски домакин на глобалния форум, в който участват повече от 400 делегати от 65 държави със споделена визия за разширяване на образователните възможности в своите страни.
 
Държавният глава подчерта, че участието на България в международната мрежа за равен достъп до образование „Teach for all“ дава на страната ни възможност да извършва образователната си реформа в партньорство със световни експерти, посветени на мисията да се гарантира достъп до образование и с огромен опит в прилагането на работещи решения, увличащи учителите, децата и техните родители.
 
„Днешната среща има амбицията и потенциала да обсъди визия и стратегия за образованието в над 65 страни. Да бъде домакин на събитие от такъв ранг е висока чест за България, но и оценка за работата на българските екипи“, заяви още президентът Росен Плевнелиев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...