Menu
Max_Weber

"България без цензура" с първа изборна победа

ПП "България без цензура" спечели първата си изборна победа още на първото си участие във вот. В пернишкото село Богданов дол партията и коалиционните й партньори пребориха БСП на балотаж. Подкрепеният от тях независим кандидат Петър Теофилов спечели кметското място като събра 183 гласа срещу 166 за социалистката Николета Максимова.

419 са избирателите в Богаданов дол. За кмет гласуваха 363. 14 пък са невалидните бюлетини.


Ден преди балотажа в селото дойдоха Николай Бареков и коалиционните му партньори за да подкрепят лично бившият минен шеф Теофилов. Явно това обърна вота, защото на първия тур Максимова от БСП водеше макар и с малка преднина. Кандидатът на ГЕРБ пък отпадна още на първото гласуване.


"Това е първа наша победа срещу господин Станишев, а и не само. Успяхме да ги бием едновременно и ГЕРБ, и БСП", коментира Бареков. "Да свикват, ще им се случва и на евроизборите, и по-нататък. Ще бием БСП, където ги видим!", обяви лидерът на ББЦ.


Източник: Пресцентър „България без цензура”

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...