Menu
Max_Weber

Волен Сидеров: Г-жо Златанова, вие излъгахте!

Лидерът на АТАКА Волен Сидеров зададе въпрос в рамките на парламентарния контрол към вицепремиера и министър на правосъдието Зинаида Златанова относно изплатените от Република България средства, като членски внос към ЕС и усвоените средства по всички европейски програми. Той заяви, че от януари 2007 г. България плаща членски внос около 1 млрд. лв. годишно, а какво получава насреща - не  е ясно. Точна статистика никой не е успял да даде.

„Какъв е общият размер на сумите, внесени в бюджета на ЕС от 01.01.2007 г. до края на 2013 г.? Какъв е общият размер на всички усвоени средства за същия период, без да се броят средствата от предприсъединителните програми, които бяха останали и се усвоиха след 01.01.2007 г.“, попита Сидеров.  Зинаида Златанова отговори, че общият размер на вноската за периода  2007–2013 г.  е 5,253 млрд. лв. По думите й, усвоените по различни програми и фондове за същия период средства са около два пъти повече. Волен Сидеров изрази несъгласие с изнесената информация:  „Г-жо Златанова, Вие излъгахте, защото 13 млрд. лв. не са влезли в България през целия този период. Ако броите програмите, така както са заявени, може да се събере такова число. Само че, ако говорим за това реално колко пари са влезли в България, те са много по-малко и със сигурност не надхвърлят парите, които ние сме платили като членски внос.“ Сидеров заяви, че не разбира този стремеж за оправдаване на този двоен стандарт. Вместо да се каже, че ЕС трябва да вкарва повече пари в България, защото ние сме финансов отличник, вместо да се противопоставим на тези 11 млрд. лв., които се наливат в Украйна, в ръцете на едно нелегитимно правителство вместо в България, ние отчитаме, че всичко е наред  и едва ли не еврофондовете са спасителни за България. Лидерът на АТАКА подчерта, че еврофондовете не са средството, което ще възроди българската икономика и това трябва да се казва ясно.


Източник: Пресцентър Атака

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...