Menu
Max_Weber

Калоян Паргов: Индустриализация и експортно ориентирано производство

„Нужни са поредица от политики и мерки за страната, но не във времето само на един мандат. Големият проблем на европейската политика, в частност и наш, е в мандатното мислене на лидерите на принципа „да направим нещичко, за да ни преизберат”. Но това е политика на парче.”

Това заяви в ефира на БНТ членът на ИБ на БСП Калоян Паргов. По думите му е нужно съгласие по основни цели и приоритети.

„Жизненият стандарт и преодоляване на прага на бедността е нещо, което може да ни обедини и ще започнем да дискутираме с политическите партии, как можем да реализираме тази цел. България се превърна в консуматорска държава, в заден двор на Европа. Панацеята – европейски фондове привършват. Нужна е индустриализация на България и експортно ориентирано производство”, обясни Паргов.

„Без силна икономика няма как да говорим за увеличение на пенсии, за размразяване на заплати, обезщетения за майки и социално слаби”, заключи социалистът.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...