Menu
Max_Weber

Президентът Радев: Сигурността на Европа започва с България

Новоизбраният български президент Румен Радев посети Европейския парламент и обсъди с председателя на ЕП Антонио Таяни кризата с мигрантите, въпросите на сигурността и бъдещето на Европейския съюз. „Сигурността на европейските граждани започва от сигурността на външните граници на България“, заяви българският президент след срещата и благодари на г-н Таяни за пълното разбиране, което е срещнал към проблемите на сигурността пред страната.

Председателят на Европарламента изтъкна, че миграцията е европейски, а не национален въпрос, и изрази подкрепа за усилията на България за управлението на миграционните потоци.   

Румен Радев направи първото си посещение като държавен глава в Брюксел и този факт бе приветстван от г-н Таяни: „Това е силен сигнал от България към Европа“, заяви той.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...