Menu
Max_Weber

Весела Лечева: БСП е отговорна партия, започва промяната от себе си

„Конгресът показа, че БСП е една отговорна партия и започва промяната от себе си”. Заяви в ефира на bTV Весела Лечева, член на ИБ на НС на БСП. Според нея е направена решителна крачка в посока на обновление на партията, разширяването, модернизирането и демократизирането й.

Лечева подчерта, че е въведена мандатност за депутатите на левицата до 12 години. По думите й това не са ограничения, а  възможност за постоянно обновление на партията.  „Тези, които няма да бъдат повече депутати, могат да бъдат полезни на партията със своя опит и експертиза, които БСП ще търси”, каза още тя.

Лечева обясни, че се въвежда пряк избор на председател на партията. Според нея това ще даде възможност в една кампания всеки един от членовете да се запознае с всички кандидати за лидер.

По повод платформата на БСП Лечева заяви: „За разлика от ГЕРБ, които написаха своята програма в последния момент на коляно, нашата платформа е реална, с мерки, които са съобразени и с икономическия растеж и икономическото състояние на страната”.    
По думите й, както президентските избори, така и социологическите проучвания са показали, че Корнелия Нинова е безспорен лидер. Това ще потвърдят и предстоящите парламентарни избори", заключи Весела Лечева.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...