Menu
Max_Weber

Пръстовият отпечатък в извънболничния сектор се отлага

Прилагането на пръстовия отпечатък в извънболничния сектор се отлага. Решението е на Министерството на здравеопазването, а като мотив се изтъква предпазването на системата от срив.

МЗ взе решение за нормативно стартиране на процедура по отказ за въвеждане на „пръстовия автентификатор“ в извънболничната помощ през 2017 г. и отлагането му за 2019 г., конкретизира д-р Илко Семерджиев, вицепремиер и министър на здравеопазването.

„От становищата на БЛС, БЗС, пациентски организации и организации на лечебни заведения, както и от становището на компетентната институция – НЗОК, става категорично ясно, че не е налице обективна възможност за въвеждането на пръстовия автентификатор в извънболничната помощ“, каза министър Семерджиев.

Ръководството на Министерството на здравеопазването счита за целесъобразно изготвянето на концепция за Електронна здравна карта. Тя представлява частично или пълно електронно здравно досие, което да се въведе поетапно от 2018 г.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...