Menu
Max_Weber

Сергей Станишев в Аман: Нужен е нов и справедлив модел на отношенията между ЕС и Арабския свят

Президентът на ПЕС и лидер на БСП откри днес в Аман, Йордания, международна конференция, посветена на общата визия за прогресивен арабски свят. Заедно с лидера на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода той даде старт на форума, в който участват социалистически и социалдемократически партии от цяла Европа, Египет, Йордания, Сирия, Тунис, Ливан Ирак, Мароко, Палестина и др.

„Тук сме, за да покажем нашата последователна подкрепа на очакванията на все повече хора в региона. Необходим е нов и справедлив модел на отношенията между ЕС и Арабския свят. От началото на Арабската пролет ПЕС се ангажира плътно с подкрепа на усилията за изграждане на демократични общества и институции и социална справедливост“, каза още лидерът на европейските социалисти. По думите му ПЕС е предложила икономически план за развитие, инвестиции и социални реформи в Европа. „За да можем да го реализираме обаче е необходима политическа промяна в Европа, която се олицетворява от ПЕС и нашия кандидат за председател на ЕК Мартин Шулц. Не може ЕС да е стабилен и проспериращ, ако не помогне да има мир, икономическо развитие и социален прогрес по границите му. Затова трябва да има нова политика след евроизборите, иначе ще продължат бежанските вълни, имиграцията и несигурността“, категоричен бе Сергей Станишев.


Източник: Пресцентър БСП

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...