Menu
Max_Weber

Министър Спас Попниколов се ангажира лично за решаване на проблема с водоснабдяването в Севлиево

Министърът на регионалното развитие и благоустройството инж. Спас Попниколов се ангажира лично с искането на гражданите на Севлиево да бъдат предприети ефективни стъпки за решаване на проблема с водоснабдяването в града. Той подчерта, че по него интензивно ще се работи, защото е много сериозен - засяга близо 35 000 човека. Това стана ясно по време на среща на ръководството на МРРБ с омбудсмана Мая Манолова и граждански инициативен комитет.

В разговора беше посочено, че в краткосрочен план има възможност да се реализира серия от мерки, които да подобрят ситуацията и да доведат до намаляване на загубите на вода, увеличаване на сигурността на водоподаването и подобряване на качествените показатели на питейната вода. За целта МРРБ вече е сключило с община Севлиево две споразумения за финансиране от държавния бюджет на стойност 640 хил. лв. като тяхното реализиране оттук нататък зависи изцяло от проектната готовност на общината. Министър Спас Попниколов инициира още другата седмица среща с кмета на Севлиево Иван Иванов, на която МРРБ ще му предложи експертна подкрепа и консултация за ускоряване на реализацията на проектите. Министерството ще работи също и за осигуряване на средства от европейските фондове за справяне с проблема, което е възможно след като в края на 2016 г. общината се присъедини към Асоциацията по ВиК – Габрово, с което се създаде предпоставка за изпълнение на европейското изискване за консолидация на операторите в областта.

Омбудсманът Мая Манолова благодари за ползотворната среща и изрази задоволство, че ръководството на МРРБ демонстрира воля за справяне с проблема с водоснабдяването в Севлиево. Беше договорено между двете институции системно да се обменя информация за напредъка по решаването му.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...