Menu
Max_Weber

Командировани от институциите на ЕС служители ще подпомогнат провеждането на Българското председателство

Правителството определи броя на командированите служители на институции на Европейския съюз, които да подпомогнат провеждането на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.

Целта е екипите в столицата и в Постоянното представителство на България към ЕС да бъдат подсилени от служители на институциите на ЕС със специфична експертиза в конкретни области като вътрешни работи, разширяване и преговори за членство в ЕС, околна среда, финансови услуги и данъчна политика, Обща селскостопанска политика и други.

Съгласно решението, един служител на Генералния секретариат на Съвета на ЕС ще бъде командирован към администрацията на Министерския съвет, един служител на Европейския парламент – към състава на МВР в Постоянното представителство на България към ЕС в Брюксел, двама служители на ЕК и един на ЕП –към състава на МВнР в Постоянното ни представителство в Брюксел. Други петима служители на ЕК ще бъдат командировани към съставите на МОСВ, МФ и МЗХ в Постоянното представителство на страната ни в Белгия.

Оказаната експертна подкрепа ще допринесе за успешното провеждане на Българското председателство на Съвета на ЕС.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...