Menu
Max_Weber

Постната пица вече с мръвка

Депутатите на "България без цензура" в ЕП ще трябва да свързват двата края с около 1500 евро на месец. Постната пица, с която години наред ни залъгваше бившият финансов министър Симеон Дянков, е на път да се сдобие с мръвка. И то не каква да е, а европейска.

Хората на Николай Бареков, които влязат в следващия Европейски парламент, ще се нагърбят с нелеката задача да пълнят дупките в хазната с надниците си, пише в. "Монитор".


Представителите на "България без цензура" в ЕП ще трябва да свързват двата края с около 1500 евро на месец, а останалите 6000 евро от възнагражденията им ще постъпват в хазната и ще се използват за социални дейности и за подпомагането на пациенти, нуждаещи се от лечение в чужбина. До 2009 г. заплатите на евродепутатите се приравняваха към тези в националните парламенти на страните от ЕС. Според сегашния правилник на ЕП обаче те се изчисляват на базата на надницата на съдия в Съда на европейските общности. Евродепутатите се разписват под сума, равна на 38,5% от нея. Така те прибират по 7412 евро, или почти 15 000 лв. месечно. Дори и да дарят 2/3 от тази сума, евродепутатите на Бареков пак ще разполагат с пари за асистенти, за офиси и дневни разходи, защото те се предоставят от ЕП допълнително.


Източник: Пресцентър „България без цензура”

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...