Menu
Max_Weber

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер: Скъпи Бойко, приемете моите искрени поздравления по повод избирането Ви за министър-председател на България

"Уважаеми г-н Министър-председател, cкъпи Бойко, Приемете моите искрени поздравления по повод избирането Ви за министър-председател на България." Това се казва в писмо, изпратено от председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер до министър-председателя Бойко Борисов.

Юнкер изтъква важния момент, в който правителството на Бойко Борисов встъпва в длъжност, и изразява надеждата си да продължи съвместната работа за справяне с предизвикателствата пред Европейския съюз, с общи институции и непоклатими ценности, общност на мир, свобода, демокрация, човешки права и върховенство на закона, огромна икономическа сила, отличаваща се с безпрецедентни равнища на социална закрила и благополучие.

"Ние, лидерите на Европейския съюз, се договорихме през март в Рим, че искаме Европейски съюз, който да бъде безопасно, сигурно и благодатно място, да бъде конкурентоспособен, устойчив и социално отговорен, да има волята и способността да играе ключова роля в света", посочва още Юнкер.

Председателят на ЕК посочва и някои от важните задачи в дневния ред на ЕС, които изискват решителност и усърдна работа по време на предстоящото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз, сред които засилването на защитата на външните ни граници, успешното и по- солидарно управление на общата ни политика за миграция и предоставяне на убежище, завършването на Единния цифров пазар и повишаването на устойчивостта на нашия Енергиен съюз.

"Желая успех на Вас и Вашето правителство! Щастлив съм, че ще можем да продължим тясното ни партньорство и очаквам с нетърпение да Ви срещна отново скоро", пише още Жан-Клод Юнкер.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...