Menu
Max_Weber

Президентът Радев: Личният състав и модернизацията в сигурността са приоритет

"Удовлетворен съм, че всички представители в КСНС се отнесоха изключително отговорно и конструктивно." Това заяви президентът Румен Радев след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност. На него се изнесоха важни доклади по рисковете и заплахите за националната сигурност, състоянието на структурите и мерките за сигурността на страната, подчерта Радев.

"Обединихме се около схващането, че съвременната среда за сигурност е изключително динамична. Удовлетворен съм, че всички се обединихме около издигането като основен приоритет на личния състав от сектор сигурност, мерките за доокомплектоване на този сектор, за издигане престижа на личния състав от сектора. Разбира се, това няма как да се случи, няма как да придобием способностите ако не се разгърнат проектите за модернизация", добави Радев.


Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...