Menu
Max_Weber

Бареков към дупничани: Да направим България по-добра!

Да се хванем за ръце и този път да направим нещо наистина добро. Да оставим след нас една по-хубава и по-добра България, призова дупничани лидерът на ПП "България без цензура" Николай Бареков. Градът е поредната спирка от националното турне за повдигане самочувствието на българина, което партията и коалиционните й партньори от ВМРО и ЗНС започнаха заедно с певицата Деси Добрева и танцьорите на Нешка Робева.

В препълнената зала на общинския театър в Дупница бяха и децата от социалния дом "Олга Стоянова", както и местни инвалиди. Техният съюз изпрати писмо до Бареков с апел за помощ. Хората от клуба на инвалида в Дупница се оплакаха, че остават без медицинско лице, което да ги обслужва и да им бие инжекциите, защото нямат пари да му плащат. Бареков обеща да поеме заплатата на медицинска сестра, която според хората с увреждания е 150 лева и да я плаща, докато може, а не само до изборите.


"Виждате какъв негативизъм и помии се изляха върху главата ми, когато обявих че влизам в политиката срещу цялата система. Всяка такава атака ме прави все по-уверен че пътят е правилен и имам вашата подкрепа", обърна се той към дупничани и бе категоричен, че само гласовете за "България без цензура" дават пълна гаранция, че ДПС ще бъде извадена от властта.


Имам самочувствието да кажа, че съм първият общественик, който чу гласа на хората, показа ги по телевизията и зная в детайли проблемите на всеки български гражданин – на майките, на децата, на възрастните хора. Двата основни проблема са липсата на работа и ниските заплати, заяви лидерът на "България без цензура". Той разкритикува политиците до момента за това, че са били далече от дневния ред на българина: "Един говореше през цялото време за химерни магистрали, друг - за бюджетен дефицит, трети - как ще национализираме ЕРП-тата и ще обявим война на Русия. Дрънкат глупости, извън вашия дневен ред".


"Ако връщайки се вечер, хладилникът ви е пълен, детето ви е ходило на училище, тогава едно управление е успешно. Ако успея да го направя, ще съм успял, иначе ще съм поредния", подчерта Бареков и отново обща да върне на българите трите ключа, които преди са имали – на апартамента, вилата и колата. После даде думата на хората в залата. Те от своя страна му обещаха Дупница да не го предаде никога.


Искаме човешка нормализация на България, която да ни даде бъдеще и нормален живот на децата ни, обърна се към дупничани лидерът на ЗНС и народен представител Румен Йончев. "На мен ми омръзна през тези няколко месеца да обяснявам кой ни събра с Бареков, кой направи нашата коалиция. Срещнахме се по залите и площадите, където българските политици отдавна не ходят, защото хората им задават неудобни въпроси“, заяви Йончев. Виждам, че сега отново залите и площадите са пълни за Бареков. Ние сме тук да сложим край на безвремието. Нашата коалиция стои в средата и се опитва да разбие този порочен политически проект, където има вече цели фамилии, подчерта той.


Искаме да въздигнем българския дух, заяви от своя страна зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки. Той припомни, че сега на входа на Дупница има железен кръст, а навремето там е имало паметник на 7-ма рилска дивизия, която е създадена в Дупница. "Историята знам не храни, не лекува, но знам, че без дух, без вяра, без родолюбие няма държава", подчерта Джамбазки. "Нашите дядовци построиха тази държава, сега сме на път да я загубим. Какво остана от 7-ма дивизия – презервативи, салфетки. Нашата държава се разпада пред очите ни. Срамно е, ако го допуснем", предупреди той и допълни: "20 години ни обясняват, че и да гласуваме, все тая и така и беше. Дойде време да направим каквото трябва, пък да става каквото ще".


Пътища се строят, болници се вдигат, ако има вяра, ако има желание. Ние това можем да ви предложим. Можем да ви предложим откритост и чисти ръце. Това сме ние, ние сме част от вас. Ще ни видите навсякъде, не само на жълтите павета. Там ходим само, за да им покажем какво трябва да правят и как. Засега ни се подсмихват. Борбата ще бъде тежка и дълга, посочи Ангел Джамбазки.


По традиция срещата с хората започна с есето на зам.-председателя на ББЦ Росен Петров за народа старец и за гериозма на дедите ни, който е подписал с кръв правото ни да искаме по-достоен живот. "Да покажем че никой не може да спре българския народ, когато реши да се обединява в една битка", призова от сцената Росен Петров.


Депутатът Светлин Танчев разказа, че е отвратен от парламента и дори си е мислел да се откаже от политиката. По думите му хората са ощетени от начина, по който се разпределят парите и благата. Танчев сподели, че не виждам голям ентусиазъм за приемане на законопроекта "Чисти ръце" и изрази съмнения той да бъде приет от това Народно събрание. "Но това ни дава повод да работим още по-усилено за промяна. Трябва да изпратим достойни хора в Брюксел и да знаят ценностите, които трябва да защитават адекватно. Трябват нови и достойни хора", категоричен бе той. Бареков допълни, че са нужни образовани хора и експерти. "Каква полза сте видели вие от 17 наши депутати в Брюксел?", попита той и посочи, че с парите, които те струват на държавата, инвалидите в Дупница щяха палат да си построят, а не да търсят пари за заплата на медицинска сестра.


Оттук започна моят треньорски път. Оттук тръгнахме с момичетата по света. Така 35 години обикаляхме, радвахме и вас, припомни си Неша Робева. От 15 години обикалям България и онемявам пред разрухата, с това което сторихме - едни с мълчанието си, други с алчността си, отбеляза с тъга тя. "Сега с Бареков имам възможност отново да се срещам с вас. Той ще спечели, защото мисли за нещо повече от това да забогатее. И той и младите му приятели живеят за това да оставят своето име", отбеляза Робева. Тя сподели, че не тя е писала спектакъла, а само го е подредила, ползвайки словото на наши поети. "Вярвайте, че никак не се радвам на аналогиите, които бият на очи. За да не останем с тягостното чувство на тези аналогии, да повдигнем духа с танци и да повярваме, че заедно можем и заедно ще успеем. 25 години са достатъчно да разберем, че прекрасните идеи бяха превзети от недостойни хора и да тръгнем наистина към нещо ново", призова Нешка Робева преди началото на концерта.


"Евромайки" събира силните българки, заяви Калина Крумова – един от водачите на женската организация към "България без цензура". Никой не пита българските майки от Харманли дали са спокойни децата им да играят навън, дали одобряват бежанския лагер, посочи тя и допълни: "Има ни, не защото наближават избори".


Дупница е град на силни българи, обърна се към жителите на града проф. Мирослава Кортенска, която е член на Националния съвет на регионите на ББЦ. Тя подчерта, че програмата на "България без цензура" е програма за новото възраждане на България. "Хората живеят в криза, но в хартата на човека на първо място пише, че съвременния човек трябва да има достойнство, да знае откъде произлиза и накъде върви. Смятам, че е напълно логично да започнем своята програма за ново възраждане на България именно от Дупница и да я продължим из цялата страна. Надявам се да ни подкрепите", посочи Кортенска.


Източник: Пресцентър „България без цензура”

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...