Menu
Max_Weber

Президентът Радев: Демографията е основният ни проблем

Демографският проблем е основен за България. Това заяви президентът Румен Радев и подчерта, че държавата трябва да направи още много, за да задържи младите хора в родината им.

„Търсят се нови пътища, социална иновация, търсят се творчески подходи младите хора да се задържат тук и да получават адекватно образование, което да бъде признато извън страната, да им дава възможност да търсят работа където и да е в Европа. Разбира се, държавата има да върши още много", добави Радев.

„Предстои граждански диалог за проблемите в образованието на младежта, спорта, духовното развитие. Това дава достатъчно основание да се вярва, че самото поставяне на проблемите и търсенето на нови, перспективни форми за тяхното решаване, е достатъчна гаранция, че България ще върви уверено по пътя на интеграцията със стандартите на ЕС. Да правим така, че младите хора наистина да остават тук, да учат тук, да се реализират тук", призова Румен Радев.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...