Menu
Max_Weber

Проф. Михайлов: Да не се откриват нови лечебни заведения до утвърждаване на модела на Националната здравна карта

„БСП, водена от желанието да бъде балансирана системата на здравеопазване, предложи до излизане и утвърждаване на модела на Националната здравна карта да не бъдат откривани нови лечебни заведения, независимо какви са те – частни или държавни“. Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ проф. Георги Михайлов в НС.

Той обясни, че тази карта предлага оптималното разполагане на лечебните заведения в страната. „Това би могло да даде възможност да бъде внимателно обмислена необходимостта-  къде, в кои региони на страната, системата се нуждае от специфичен, в дадено направление, брой легла", каза още той.

Проф. Михайлов подчерта, че от години е известно, че в големите градове са разкрити огромен брой лечебни заведения, които не отговарят на нуждите. „Сериозна е задлъжнялостта на лечебните заведения, тежък е дисбалансът в разходването на обществените ресурси в здравеопазването“, каза още народният представител.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...