Menu
Max_Weber

Огромна част от европейските потребители не са сигурни в защитата на данните си

"80% от европейските потребители не са сигурни в защитата на данните си и трябва да направим необходимото, да им дадем увереност". Това заяви министър Лиляна Павлова по време на експертна конференция, организирана по повод влизането в сила на Общия регламент за защита на личните данните.

Според Павлова, спокойствие трябва да получи и бизнеса, а стартиращите компании ще могат да оперират в добре регулирана среда на единния пазар. Тя определи дискусията като навременна, тъй като освен ролята на потребителите и фирмите, е важна и ролята на институциите и администрацията.

„Защитата на данните като регламент е тясно свързана с един от най-тежките законодателни пакети. Това е регламентът за защита на електронните данни", каза Павлова. Според нея важни форуми като този допринасят за изясняване на ситуацията и възможност за формулиране на реални предложения, които след това да бъдат облечени в законодателна форма.

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...