Menu
Max_Weber

Председателят на Народното събрание Михаил Миков разговаря с делегация на Дружеството на бесарабските българи „Св. св. Кирил и Методий” от Болград

Председателят на Народното събрание Михаил Миков разговаря с делегация на Дружеството на бесарабските българи „Св. св. Кирил и Методий” от Болград - Украйна. Българите там са потомци на изселници от Ямболско и Сливенско.

На срещата бяха поставени въпроси, свързани с осигуряване на възможности за изучаване на български език в неделни училища по програмата „Роден език и родинознание”. Има много деца, желаещи да изучават български език, отбелязаха гостите в отговор на питане на председателя на парламента Михаил Миков.


Подобряването на транспортните връзки между България и Болград, както и процедурите за кандидатстване и предоставяне на българско гражданство, бяха също сред темите, обсъдени на разговора. Изразено бе желание за побратимяване с български общини.
Председателят на Народното събрание предложи конкретни решения за подпомагане на българското малцинство в Украйна.


Източник: Пресцентър Народно събрание

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...