Menu
Max_Weber

Бареков: БСП и ДПС да подкрепят разследване срещу Плевнелиев и ГЕРБ

Уважаеми господа Станишев и Местан, преди две седмици ви изпратих писмо, с което ви призовах да подкрепите внесеното от народния представител Румен Йончев искане за разследване на дейността на Росен Плевнелиев в качеството му на министър и президент, пише в отворено писмо Николай Бареков.

Вместо коректен политически отговор получих мълчание, а междувременно фактите за нерегламентираната дейност на Росен Плевнелиев стават достояние на широката общественост в медиите.


Мислите ли,  че тайната среща на Росен Плевнелиев с изпълнителния директор на EVN във Виена е случайна и вярвате ли, че не е в ущърб на българския национален интерес?


Как ще бъде обяснено участието на Росен Плевнелиев и неговия съдружник Иво Прокопиев в общи фирми по времето, когато течеше приватизацията на миноритарните дялове на ЕРП-тата? Има ли друго определение освен конфликт на интереси, когато стане дума за посредническата дейност на контролираната от Прокопиев "Булброкърс", която умишлено продаде държавните дялове на EVN на двойно по-ниска цена, за което има и признание на председателя на Комисията за финансов надзор.


Господа Станишев и Местан, ще ви припомня, че заради вредната политика, която водеха лицата Бойко Борисов, Симеон Дянков, Трайчо Трайков и Росен Плевнелиев шестима българи се самозапалиха заради високите цени на тока.


Пиша ви това отворено писмо, за да отговорите дали ще стигнете докрай в разследванията на престъпленията на предишните управляващи, за голяма част, от които съм сезирал прокуратурата. Ако продължавате да бавите отговора си ще считам, че има задкулисни сделки между вашето правителство и предишните управляващи, които целят да защитят Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Росен Плевнелиев.


Оставам отворен за диалог към вас и ви изпращам сърдечен поздрав.


Николай Бареков


Източник: Пресцентър „България без цензура”

Влезте, за да коментирате
нагоре

Най-четени

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

КИА се преобразува във Висше училище по сигурност и икономика

Колежът по икономика и администрация се преобразува в специализирано частно Висше училище по сигурност и икономика (ВУСИ). Това стана с решение на 43-ото Народното събрание от 21 май 2015 г. и е подпечатано с официалния печат на парламента. ВУСИ ще...